ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ

 
 
Home - Σ.Ε.Π. Τραινοσέ
 
 
 
 
  

Εφαρμογή ενημέρωσης από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 
   Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και άμεση πληροφόρησή του, ενεργοποιήθηκε ειδικό κανάλι επικοινωνίας στην εφαρμογή Telegram.
 
 Μέσω του Telegram, σε πραγματικό χρόνο, οι επιβάτες ενημερώνονται για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πιθανόν να επηρεάσουν τις μετακινήσεις τους, όπως καθυστερήσεις, καταργήσεις και άλλες πληροφορίες δρομολογίων.
 
Για την ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων μέσω της εφαρμογής telegram, oι επιβάτες εγγράφονται στο κανάλι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο Telegram: Trainose – Train Information.
 
 

Αγορά από κινητό τηλέφωνο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενθαρρύνει την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων μέσω της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μέσω χρήσης των εφαρμογών έκδοσης εισιτηρίων από κινητό τηλέφωνο, έχει μείωση κατά 10% επί της τιμής του εισιτηρίου (η συγκεκριμένη προσφορά διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android (Google Play) και iOS (App Store).

 

Δοκιμάστε την εφαρμογή έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για Android κινητά και ταμπλέτες.

Χαρακτηριστικά:
• Αναζήτηση δρομολογίων και άμεση ενημέρωση διαθεσιμότητας και κόστους.
• Αγορά εισιτηρίων online για όλα τα δρομολόγια.
• Επιλογή θέσεων, ή κλάσης στην περίπτωση που είναι διαθέσιμες οι κατόψεις των αμαξοστοιχιών.
• Προσθήκη/ αφαίρεση επιβατών στην περίπτωση επιλογής κλάσης ή αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κατόψεις για την επιλογή θέσεων.
• Το εισιτήριό σας πάντα διαθέσιμο! Αποθηκεύστε το εισιτήριό σας στην εφαρμογή για να το χρησιμοποιείτε και όταν είστε offline.
• Δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων με όλες τις προβλεπόμενες εκπτώσεις.
• Φιλικό προς το χρήστη interface.
• Προφίλ χρήστη.
• Εγγραφή χρήστη από την εφαρμογή.
• Είσοδος στον λογαριασμό με e-mail/συνθηματικό ή με δακτυλικό αποτύπωμα.
• Αποθήκευση αγορασμένων εισιτηρίων στην εφαρμογή για offline χρήση.
• Αποθήκευση αγορασμένων εισιτηρίων για χρήση από συμβατή με passbook εφαρμογή.
• Πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας με πλήρη ασφάλεια.
• Πληρωμή με Κουπόνια.
• Πληρωμή με PayPal.
• Σάρωση ενός εκτυπωμένου εισιτηρίου και προσθήκη στα Εισιτήρια της εφαρμογής.

Εξώφυλλο

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Εικόνα στιγμιότυπου οθόνης

 

Αγορά από Internet εδώ

 
  

Σημεία πώλησης

 ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΕΩΝ 

Στην Αθήνα

Ενημέρωση 20.11.2020: Από Δευτέρα 23.11.2020,  Προσωρινά κλειστό

Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Σίνα 6 (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 π.μ. -15.00 μ.μ., τηλ. 210-3621039, fax: 210-3628983, email: sina@trainose.gr).

—————————————-

Γραφείο Πληροφοριών στο Σταθμό Αθηνών: ωράριο λειτουργίας 07:00-23:00 καθημερινά.

—————————————

Στη Θεσσαλονίκη

Ενημέρωση 17.03.2020: Προσωρινά κλειστό

Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Αριστοτέλους 18 (Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 09:00-18:00, Τρίτη 09:00-21:00, Τετάρτη 09:00-18:00, Πέμπτη 09:00-21:00, Παρασκευή 09:00-21:00, Σάββατο 09:00-15:00, Κυριακή κλειστό, τηλ. 2130 121532, fax: 2310-598129, email: st.grafeiothessalonikis@trainose.gr).

Γραφείο Πληροφοριών στο Σταθμό Θεσσαλονίκης: Τηλέφωνο 2130 121530, ωράριο λειτουργίας 08:00-22:00 καθημερινά.

———————————————————————————————————

Έκδοση εισιτηρίων στην Πάτρα

Οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια για τον Προαστιακό Πάτρας από τα εκδοτήρια των σταθμών Πάτρας, Ρίου και Άγιου Ανδρέα, καθώς και από τα συνεργαζόμενα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταστήματα, τα οποία αναφέρονται εδώ

 
Αποτέλεσμα εικόνας για τραινοσε app
 

Επιπλέον στάσεις στα δρομολόγια Κιάτο-Πάτρα και αντίστροφα ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, από τη Δευτέρα 03.09.2018, τα λεωφορεία που εκτελούν τακτικά δρομολόγια στη διαδρομή Πάτρα – Κιάτο και αντίστροφα, θα πραγματοποιούν πλέον στάσεις και στο Αίγιο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του νομού Αχαΐας.

Ειδικότερα, τα λεωφορεία θα αναχωρούν από το Αίγιο με προορισμό το Κιάτο τις ώρες 07:00, 08:40, 10:50, 13:00, 15:00, 16:00, 16:50, 18:00, 19:00, 20:00 και από το Αίγιο με προορισμό την Πάτρα τις ώρες 08:55, 11:05, 12:55, 14:55, 17:05, 17:55, 18:55, 20:05, 20:55, 21:55.

Οι ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων από την Πάτρα προς το Κιάτο και από το Κιάτο προς την Πάτρα δεν μεταβάλλονται.

Επισημαίνεται ότι, οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από το Αίγιο, θα μπορούν να εκδώσουν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (WEB), από την επίσημη εφαρμογή της εταιρίας μέσω κινητού τηλεφώνου (App) και από τα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

 
 

Κλείσε τώρα τα εισιτήρια σου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πλήρωσε τα μέσω PayPal

Κλείσε τώρα τα εισιτήρια σου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πλήρωσε τα μέσω PayPal
 
Η ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει τη συνεργασία της με την PayPal – ένα από τα πλέον αξιόπιστα ψηφιακά πορτοφόλια διεθνώς. Η PayPal είναι τώρα διαθέσιμη για τους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από όλον τον κόσμο για την αγορά εισιτηρίων τόσο από την εταιρική ιστοσελίδα όσο και μέσω κινητών συσκευών
 
 
Alpha Bank Logo
 
 

Ταξιδέψτε με τρένο σε όλη την ελληνική επικράτεια και τα αστικά κέντρα, με Bonus!

Το Πρόγραμμα Bonus καλωσορίζει έναν νέο συνεργάτη, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σας προσφέρει τη δυνατότητα να κερδίσετε έκπτωση στα εισιτήριά σας, εξαργυρώνοντας Bonus πόντους.
 
Με σεβασμό στον πολίτη, συνεχή ενημέρωση, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, με σύγχρονες υποδομές και υψηλών προδιαγραφών τεχνολογίας αμαξοστοιχίες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. διασφαλίζει την ποιότητα των ταξιδιών σας και εγγυάται ασφαλείς, γρήγορες και με ακρίβεια διαδρομές.
 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι μέλος στη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων (UIC), στην Κοινότητα των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων (CER), στη Διεθνή Επιτροπή για τις Σιδηροδρομικές Μεταφορές (CIT) και τον Οργανισμό Forum Train Europe, ενώ συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά της για διεθνή δικτύωση, κατανοώντας ότι με τη συμμετοχή της στους διεθνείς οργανισμούς μπορεί να αντλήσει πολύτιμη και εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

www.trainose.gr

 

Στόχος της εταιρίας είναι να παρέχει στους πελάτες της:

 • Αξιόπιστη μετακίνηση
 • Καθαρά και άνετα τρένα
 • Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση
 • Έμπειρο και φιλικό ανθρώπινο δυναμικό

 

Εξαργυρώσεις πραγματοποιούνται:

 1. Μέσα από το site της Τrainose
 2. Στα φυσικά σημεία πώλησης εισιτηρίων*
 3.  
 
 
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
 
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
 
 
 
  

Το Τραίνο του Πηλίου, μία μυθική διαδρομή.

Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.


10 η ώρα στο σταθμό των Άνω Λεχωνίων. Το τραινάκι του Πηλίου σφυρίζει δίνοντας το σύνθημα μιας αξέχαστης διαδρομής. 

Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.

Η μοναδική στάση του τραίνου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών. Μέχρι το ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών, η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων.

Ξεχωριστό δείγμα, η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου. Πλησιάζοντας στις Μηλιές, το τοπίο αποκτά μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στο πέρασμα της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο, από το όνομα του σχεδιαστή και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου. Στο σημείο αυτό, το τραίνο θα κυλήσει σε καμπύλη γραμμή, ενώ η γέφυρα στην οποία βρίσκεται είναι ευθεία.

Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής. Από εδω ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στο κέντρο του χωριού. Παραδοσιακοί ξενώνες, ταβέρνες, η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, περιμένουν τους επισκέπτες για περιήγηση. Η πιο γραφική σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα, θα δεχτεί άλλη μια ευκαιρία θαυμασμού την ίδια ημέρα, με την επιστροφή από Μηλιές στα Άνω Λεχώνια στις 3 το απόγευμα.

Διαδρομή του τραίνου –  Πρόσβαση Άνω Λεχώνια – Μηλιές

Βόλτα στο καταπράσινο βουνό των Κενταύρων.

Η πρόσβαση στο σιδηροδρομικό σταθμό Άνω Λεχωνίων που απέχει 12 χιλιόμετρα από το Βόλο, γίνεται από το δρόμο προς Καλά Νερά, με το αστικό λεωφορείο αρ.5 της γραμμής Βόλου – Λεχωνίων – Πλατανιδίων που κάνει στάση 50 μέτρα από το σταθμό, αλλά και με ΙΧ, καθώς υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης μπροστά στο σταθμό. Υπάρχουν καφέ πινακίδες σήμανσης του σταθμού από τον παρακείμενο οδικό άξονα.

Η οδική πρόσβαση στο σταθμό Μηλεών γίνεται μόνο με ΙΧ και υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στάθμευσης στην περιοχή του σταθμού, η κατεύθυνση του οποίου σημαίνεται με καφέ πινακίδα από τον οδικό άξονα που οδηγεί στις Μηλιές.

Για την ιστορία…

Το ιστορικό τραινάκι που παλαιότερα διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές, κυλούσε πάνω στον επίσης ιστορικό σιδηρόδρομο του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1892, με πρώτο το κομμάτι μέχρι τα Λεχώνια, για να παραδοθεί τελικά το 1896. Το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Μηλιές κατασκευάστηκε στη συνέχεια, για να τεθεί σε λειτουργία το 1903.

Την επίβλεψη της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος γεννήθηκε στο Βόλο.

Στα έργα κατασκευής του δικτύου, ο μικρός τότε Ντε Κίρικο ήταν εκεί, παρατηρώντας το μέσο που έμελλε αργότερα να τον εμπνέει και να συνοδεύει σταθερά τις δημιουργίες του.

Απολαύστε τα χρώματα του Φθινοπώρου, ταξιδεύοντας με το τραινάκι του Πηλίου (Φωτογραφία: Μ. Πόρναλης)                                                                                                      

Δρομολόγια – Τιμές – Πληροφορίες

Παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Εκδοτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου για τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας.

Το τραίνο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10.00 πμ και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 15.00 με ενδιάμεση στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις της διαδρομής.

Το εισιτήριο για την απλή διαδρομή κοστίζει 10€, ενώ για την διαδρομή με επιστροφή κοστίζει 18€.

Το παιδικό εισιτήριο κοστίζει αντίστοιχα 6€ και 10€ και ισχύει για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Ισχύουν, επίσης, ειδικές εκπτώσεις από Δευτέρα έως Παρασκευή για ομάδες επιβατών καθώς και ειδικές τιμές για ενοικίαση του τραίνου ολόκληρο το χρόνο.


 • Εισιτήρια μπορείτε να εκδώσετε από όλα τα φυσικά σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: tickets.trainose.gr  και της εφαρμογής για κινητά  τηλέφωνα και tablet, ακόμα και 10′ λεπτά πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.
  Ισχύει έκπτωση 10% στην έκδοση εισιτηρίων από εφαρμογή κινητών τηλεφώνων & tablet.
 • Υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων από το προσωπικό των αμαξοστοιχιών μόνο για εισιτήρια πλήρους τιμής (10€) και παιδικού (6€), απλής διαδρομής.


Πληροφορίες για έκδοση εισιτηρίων και δρομολόγια παρέχονται από το Εκδοτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου (Δευτέρα-Κυριακή, ωράριο λειτουργίας 6:00-22:00) και στο tickets.trainose.gr.

Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εκπτώσεις και ενοικίαση του τραίνου, ή γενικότερα θέματα σιδηροδρομικού τουρισμού και προώθησης και ανάπτυξη του τραίνου του Πηλίου, μπορείτε να καλέσετε στο +302130121460 (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-15:30) ή να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση grafeio.volou@trainose.gr.

 


 •  
 
 
 
 

Οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων, μία μαγευτική διαδρομή

Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί λόγω των περιορισμών των μετακινήσεων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.


Ο οδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο. Το τραίνο έχει τη δυνατότητα να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης.

Με μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή 22 χιλιομέτρων που διανύει πραγματοποιείται με ταχύτητα που κυμαίνεται από 30 έως 40 χλμ/ώρα στην απλή γραμμή και από 6 έως 15 χλμ/ώρα στο οδοντωτό κομμάτι.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι οδοντωτό στα σημεία όπου λόγω της μορφολογίας του εδάφους υπάρχουν μεγάλες κλίσεις.

Ο χαρακτηρισμός «οδοντωτός», όπως είναι προφανές, προέρχεται από τα «δόντια» που χρησιμοποιούν οι αμαξοστοιχίες του τύπου αυτού και τις βοηθούν να σκαρφαλώνουν στις μεγάλες κλίσεις.

Η αμαξοστοιχία είναι ειδικά κατασκευασμένη, ώστε η οδόντωση να προσαρμόζεται στα σημεία της γραμμής όπου αυτό επιβάλλεται, τόσο στην άνοδο όσο και στην κάθοδο της διαδρομής.

  

Διαδρομή

Διανύει 22 χιλιόμετρα διαδρομής και    αναρριχάται σε υψόμετρο 750 μέτρων. Το  δρομολόγιο διαρκεί περίπου μία ώρα, με σταθμό αναχώρησης το Διακοπτό και σταθμό άφιξης τα Καλάβρυτα. Στη διαδρομή πραγματοποιείται ενδιάμεση στάση στο Μεγάλο Σπήλαιο.

Η διαδρομή περνά μέσα στο φαράγγι πλάι στο Βουραϊκό, το ποτάμι που δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες. Στη θέση μάλιστα Καταρράκτης τα νερά του ποταμού πέφτουν σχεδόν κάθετα και ορμητικά κάτω από το γεφύρι της γραμμής.

Επόμενο πέρασμα, Δικαστήρια. Η τοποθεσία πήρε το όνομά της από μια μικρή ημικυκλική σπηλιά όπου σταλακτίτες δημιουργούν μια φυσική εικόνα που θυμίζει αίθουσα δικαστηρίου.

Φτάνοντας στα Καλάβρυτα ο επισκέπτης συνειδητοποιεί την ετυμολογία του ονόματός τους, καθώς τα «Καλά βρυτά», σημαίνουν τα καλά νερά, όπως πράγματι αναβλύζουν σε αφθονία στον τόπο  αυτό.

           Η μοναδική διαδρομή του Οδοντωτού στο φαράγγι του Βουραϊκού

Πέρα από τη φυσική ομορφιά της, η πόλη των Καλαβρύτων είναι ιστορικός τόπος, χάρη στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821, αλλά και ένας μαρτυρικός τόπος με τη μνήμη του ολοκαυτώματος της Κατοχής. Ήταν 13 Δεκεμβρίου του 1943 όταν ο γερμανικός στρατός κατοχής εκτέλεσε σχεδόν όλο τον ανδρικό πληθυσμό καίγοντας εν συνεχεία το χωριό, για να καταγραφεί το γεγονός ως μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, κρατώντας ως αξίες την ιστορική βαρύτητα και τη φυσική ομορφιά της, η περιοχή αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Τα Καλάβρυτα φημίζονται για το χιονοδρομικό τους κέντρο, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας και εκ των δύο μοναδικών στον κόσμο όπου συνδυάζεται το σκι στο βουνό με το κολύμπι στη θάλασσα του Διακοπτού, σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων.

 

Δρομολόγια
Αναχωρήσεις από Διακοπτό Αναχωρήσεις από Καλάβρυτα
Αμαξοστοιχία Ώρα Αμαξοστοιχία   Ώρα
1330 09:05 1331 10:17
1332 11:30 1333 12:43
3334* 12:49 3335* 14:03
1336 14:05 1337 15:28
3338* 15:30 3339* 16:46
 
Από 27.06.2020 και μέχρι νεοτέρας αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 3334, 3338, 3335, 3339

Η αμαξοστοιχία 3339 κατά την χειμερινή  περίοδο ( 25.10 έως 28.03) αναχωρεί από τα Καλάβρυτα στις 16:46 ενώ κατά την θερινή περίοδο ( 29.03 έως 24.10 ) αναχωρεί από τα Καλάβρυτα στις 17:23


 
 • Εκτός από τα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εισιτήρια μπορείτε να εκδόσετε και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: tickets.trainose.gr, έως και 10 λεπτά πριν την αναχώρηση της αμαξοστοιχίας.
 • Υπάρχει  δυνατότητα έκδοσης  ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, με χορήγηση έκπτωσης 10% .
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τιμές εισιτηρίων, προσφορές, μετακινήσεις ομάδων και εκδρομές απευθυνθείτε στα παρακάτω γραφεία έκδοσης εισιτηρίων:

Καλάβρυτα                                                                   Διακοπτό

Tηλ: +30 26920-23050                                                   Tηλ:+30 26910-43206

Fax +30 26920-22022                                                     Κιν: +30 6986-307176

Email:st.kalavrita@trainose.gr                                      Email:st.diakopto@trainose.gr


Ενημερωθείτε για το τουριστικό πακέτο «Kalavryta City Pass» και επωφεληθείτε από την προνομιακή του τιμή.


 •  
 •  

KALAVRYTA CITY PASS

 

Το Kalavryta City Pass είναι ένα νέο τουριστικό προϊόν που σχεδιάστηκε  από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τη Δημοτική Επιχείρηση «Σπήλαια Λιμνών» και το οινοποιείο «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ».

Συνδυάζοντας τη μοναδική εμπειρία του ταξιδιού στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού με τον Οδοντωτό, στη διαδρομή Καλάβρυτα-Διακοπτό με επιστροφή, την ελεύθερη είσοδο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων  καθώς και τη βόλτα στη Βαθειά Λάκκα με τον εναέριο αναβατήραή εναλλακτικά την επίσκεψη στο οινοποιείο «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ», την ελεύθερη είσοδο και περιήγηση στα Σπήλαια Λιμνώνκαθώς και την επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Kalavryta City Pass δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της περιοχής να επισκεφτούν σημαντικά ιστορικά μνημεία, να γνωρίσουν τις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής κρασιού και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της ορεινής Αχαΐας.

Το ειδικό εισιτήριο κοστίζει μόλις 24,80 € ανά άτομο και διατίθεται στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς Καλαβρύτων, Διακοπτού και Πάτρας, καθώς και στο γραφείο Ταξιδίων και Τουρισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αθήνα (Σίνα 6).

Ισχύει για χρονικό διάστημα ενός μηνός από την ημερομηνία έκδοσής του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ενδιάμεσο διάστημα, στις ημερομηνίες που επιλέγει ο επιβάτης.


 

 

Κατάκολο – Ολυμπία

Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, στα πλαίσια αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.


Τα τακτικά δρομολόγια Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία επαναλειτουργούν από 17.06.2020 καθημερινές και Σάββατα.

Από το Κατάκολο στην  Ολυμπία, η διαδρομή με το τραίνο διαρκεί περίπου 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 10€ με επιστροφή για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής. Πρόκειται για μια πραγματική εκδρομή που απαντά στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τραίνο για κάθε τους προορισμό.

Τα τακτικά και έκτακτα δρομολόγια της γραμμής Κατάκολο-Πύργος-Ολυμπία διαμορφώνονται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Τα έκτακτα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο τις ημέρες άφιξης κρουαζιερόπλοιου στο λιμένα του Κατακόλου.

ΚΑΤΑΚΟΛΟ→ΠΥΡΓΟΣ→ΟΛΥΜΠΙΑ
 
Κατάκολο

 

Αναχώρηση

Πύργος

 

Αναχώρηση

Ολυμπία

 

Άφιξη

  7:00 7:29
8:40 9:03 9:31
10:00* 10:22* 10:41*
11:01* 11:21* 11:40*
12:09* 12:35 13:03
13:00* 13:19 άφιξη*  
14:10 14:35* 14:54*
15:50* 16:09 άφιξη*  

*Έκτακτα δρομολόγια αναλόγως αφίξεων κρουαζιερόπλοιων

ΟΛΥΜΠΙΑ→ΠΥΡΓΟΣ→ΚΑΤΑΚΟΛΟ
 
Ολυμπία

 

Αναχώρηση

Πύργος

 

Αναχώρηση

Κατάκολο

 

Άφιξη

7:35 8:04 8:27
  09:35* 09:54*
9:40 10:08 άφιξη  
  10:25* 10:44*
11:00* 11:22* 11:40*
12:10* 12:30* 12:49*
13:10 13:39 14:02
15:00* 15:20* 15:39*

*Έκτακτα δρομολογία αναλόγως αφίξεων κρουαζιερόπλοιων

Για περισσότερες πληροφορίες,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στον πενταψήφιο αριθμό 14511 (τηλέφωνο με χρέωση από Ελλάδα, σταθερό: 0,646€/λεπτό, κινητό: 0,984€/λεπτό με επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας 12%-20%, ανάλογα με το μηνιαίο λογαριασμό, προ ΦΠΑ). Ωράριο λειτουργίας καθημερινά 06:00 – 23:00.

Το Κατάκολο

Το γραφικό λιμάνι του Κατάκολου είναι το κύριο λιμάνι του Πύργου και αποτελεί ένα μικρό αλλά κλασικό τουριστικό τοπίο. Ενδιαφέρουσα επίσκεψη αποτελεί το Δημοτικό Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με 150 περίπου ομοιώματα μηχανισμών και εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού κόσμου  από το 2000 π.Χ. έως το 100 μ.Χ.  Μικροί λόφοι με δάση περιβάλλουν το Κατάκολο, ενώ το λιμάνι αποτελεί στάση για τις κρουαζιέρες του Ιονίου και της Μεσογείου, προσφέροντας την ευκαιρία στους επιβάτες να επισκεφθούν το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 Η Αρχαία Ολυμπία

Το τραίνο θα σας ταξιδέψει μέχρι την Ολυμπία, για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο, εκεί όπου έγινε η πρώτη Ολυμπιάδα το 776 π.Χ. προς τιμήν του Ολυμπίου Διός. Ανάμεσα στο Ιερό του Δία, τους ναούς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της εποχής, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα αρχαία κτίσματα που ορίζουν το χώρο της περιήγησης στην ιστορία του τόπου, αλλά και το μουσείο που φιλοξενεί πολλά από τα ευρήματα των ανασκαφών της περιοχής.

Σε αναπαράσταση στο μουσείο φαίνεται το πλήθος των αρχαίων κτισμάτων στο σύνολό τους, όπως υπήρξαν κάποτε εκεί. Τα σημαντικότερα κτίρια που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης είναι το ρωμαϊκό πρόπυλο, το Πρυτανείο, το Φιλιππείο, το Ηραίο όπου βρέθηκε ο Ερμής του Πραξιτέλη, το Πελόπειο, το Νυμφαίο, το Μητρώο και, πιο κάτω, το στάδιο με τη Στοά της Ηχούς.

Ο μεγαλόπρεπος ναός του Δία, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία σε πλούτο, μέγεθος και συμβολική αξία που φιλοξενούσε κάποτε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, δέσποζε δίπλα από το μεγάλο Στάδιο που χωρούσε 40.000 θεατές, ενώ τα κτίρια που ακολουθούν είναι το Βουλευτήριο, η Νότια στοά, το Λεωνιδαίο, όπου φιλοξενούνταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι των Αγώνων, η Παλαίστρα του 3ου π.Χ. αιώνα και το Γυμνάσιο, χώρος προετοιμασίας των αθλητών.


 •  
 •  
 •